Automatisch aanmelden

Tijdens de installatie kunt u al aangeven of u automatisch wil aanmelden. Maar wat nou als u dat achteraf wil veranderen ? Die vragen kreeg ik wel vaker en heb dus besloten om dit in een handleiding te maken.

In de Mint Cinnamon werkomgeving kunt u dit doen in het systeeminstellingen – beheer en dan aanmeld scherm (root wachtwoord word gevraagd). Zie afbeelding hieronder.

 

Aanmeld scherm cinnamon

Klik nu op het tabblad ‘Auto login’. Vul nu de gebruikersnaam in (selectie vinkje). Zie afbeelding.aanmeldvenster cinnamon2

In de Mint xfce werkomgeving ga je naar systeem – aanmeldvenster.

Aanmeld scherm xfceKlik nu op het tabblad ‘beveiliging’ en selecteer de gebruikersnaam in. Zie afbeelding.

Aanmeld scherm xfce beveiligingNog een tip: Als u een snelkoppeling op het bureaublad wil hebben, sleep hem dan gewoon vanuit het menu naar het bureaublad.

Advertenties

7 reacties op Automatisch aanmelden

 1. Elly Wever zegt:

  Ja…dat is duidelijk, maar nu het volgende : Steeds als ik de pc aanzet vraagt hij om het wachtwoord van de sleutelbos .En aangezien ik die nergens opgegeven heb … maar na lang puzzelen kwam ik er achter dat de beveiligingscode van mijn draadloze internet gevraagd werd .Te gek voor woorden eigenlijk .
  Weet iemand daar ook raad op ?
  Waar kan ik de sleutelbos vinden en waar kan ik het wachtwoord daarvoor veranderen of liever …verwijderen .

  • Karel zegt:

   De wachtwoord van je sleutelbos is hetzelfde als je systeem wachtwoord. Heeft dus niets met wifi te maken. Je kunt de sleutelbos verwijderen door twee maal blanco (niets dus) wachtwoord in te vullen. Heb je al eerder een wachtwoord ingegeven dan werkt dit niet meer.
   Dan zul je eerste in de (verborgen) map .local/share/keyring (de . voor de map betekend dat hij verborgen is) de bestanden weg moet gooien (2 of 3 bestanden). Daarna opnieuw opstarten en niets invullen en op oke klikken. Je krijgt dan wel een beveiligings-waarschuwing etc, maar die kun je gewoon negeren. Daarna heb je geen sleutelbos melding meer.

   Succes !

 2. Elly zegt:

  Ha … niet dus … natuurlijk probeerde ik het gewoon te annuleren , meerdere keren , en daarna met het systeemwachtwoord en dat lukte allemaal niet .
  Omdat het venster zo lang (breed) was probeerde ik het daarna met mijn wifi code en ja hoor, het werkte .Het venstertje voor het systeemwachtwoord is nl veel kleiner .
  Dat een sleutelbos niks met wifi te maken heeft weet ik .
  Ik heb de installatie opnieuw gedaan en nu is het ok .
  Toch bedankt voor de reactie hoor … Groetjes !!!

  • Karel zegt:

   Als je de bestanden verwijders zoals ik eerder beschreef dan krijg je na herstart nog 1 keer de vraag. Als je daar niets invult en op ontgrendelen (niet annuleren dus) aanklikt en alles negeert (beveiliging waarschuwing) dan zie je hem nooit weer terug. Gisteren nog gedaan bij een Ubuntu en Mint systeem.
   Maar goed, het is nu opgelost.

 3. Wulst zegt:

  Hallo, ik heb waarschijnlijk iets gedaan want niet juist is maar ik kan niet meer in Systeeminstellingen / Beheer en de daarbij behorende items komen. Ik krijg wel het wachtwoordvenster en als ik dat invul dan gebeurt er niets. Ben pas met Mint bezig. Duidelijke site hier met veel uitleg, waarvoor dank.

 4. Wulst zegt:

  Probleem bestaat nog steeds en als ik iets handmatig wil installeren met apt-get dan krijg ik de volgende mededeling: Excuseer, gebruiker wulst man ‘/usr/bin/apt-get install gnome-system-tools’ niet uitvoeren als root op wulst-linuks. Googelen levert niets op en onduidelijk is of er een type fout is gemaakt, moet het mag of kan zijn (na wulst en ‘/usr/bin/apt-get install en enz)

 5. Ramon zegt:

  TOP !

  dank Karel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s