Netflix kijken

netflix

Je kunt het beste met Google Chrome webbrowser Netflix bekijken. Google Chrome zit standaard niet in de softwarebronnen van Linux Mint/Ubuntu. Maar je kunt hem gewoon via de webbrowser downloaden. Zoek met Google op ‘Google Chrome” en je komt vanzelf in de download pagina. Als het goed is herkend hij direct dat je met Linux draait en kies voor het ‘deb‘ bestand (dat is hetzelfde als ‘exe’ in Windows maar dan voor Linux Mint/Ubuntu). Na installatie voegt hij meteen een regel toe zodat toekomstige updates van Google Chrome mee komen.

 

Advertenties

11 reacties op Netflix kijken

 1. Armand zegt:

  Dat installeren van dieMS true type fonts duurt best lang volgens mij. Er staat bezig met configureren en verder zie ik niets gebeuren en wacht dus maar verder af of de tekst verandert en een melding geeft dat het geconfigureerd is en klaar voor gebruik

  • Karel zegt:

   Ik weet dat er vroeger een scherm kwam waar je moest accepteren met de overeenkomsten etc. Heb je die gezien ?

   • Armand zegt:

    Die scherm heb ik op dit ogenblik inderdaad maar ik kan niet op drukken of iets anderzins. ik heb naar beneden gescrolled en nog kon ik niet accepteren. Nu komt op het zelfde moment pakketbeheer met een update voor die fonts maar ik kan het niet installeren omdat ik in de terminal bezig ben. Terminal had ik gesloten maar nog werkte updatebeheer niet om de zelfde reden. net of er een connectie is tussen die twee update mogelijkheden. Alles opnieuw gedaan en nu is de updatebeheer weer wel bezig maar wat het doet weet ik niet of vastlopen of configureren. Maar ik kan helemaal niets nu zowel terminal als met updatemanager bezet..

   • Karel zegt:

    Dan is er dus weinig veranderd. Ik zou opnieuw opstarten, synaptec openen en daar de ms true type fonts installeren en wachten op het scherm waarmee je kunt accepteren. Daar lukte het voorheen altijd mee.
    Ik zal het veranderen in het bericht.

 2. Armand zegt:

  alles ogenschijnlijk geïnstalleeerd maar nu gebeurt er niets als ik op Netflix click.

  • Karel zegt:

   Ehhh, ik kan via Google Chrome gewoon Netflix kijken ! Check !! Vergeet de andere stappen en installeer gewoon Chrome (deb bestand downloaden via (Firefox) webbrowser) en je kunt Netflix kijken op je pc of laptop.

 3. Armand zegt:

  Karel het is me gelukt zoals jij het zegt. Ik dacht dat Mint die deb bestand niet zou accepteren of (kunnen) uitpakken. Dat is in het verleden wel eens geweest. Maar nu ging na het downloaden alles via pakket beheer. Ik had geen Terminal nodig.
  Maar dat heeft volgens mij ook te maken met de betrouwbaarheid toch? Want ik vind het vreemd dat via softwarebeheer Chrome niet , chromium wel te downloaden is.

  • Karel zegt:

   In mint staat het programma “GDebi pakketinstalleerder” standaard gekoppeld met een “deb” bestand. Als je dus een “deb” bestand download en dubbelklikt, dan gaat het nagenoeg altijd goed. Als je niet weet van wie het “deb” bestand afkomstig is zou ik het niet installeren (je weet niet wat je binnen haalt). Maar in dit geval (Google chrome) is het geen probleem. Ook hier geld ‘gezond verstand gebruiken’. Software vanuit de softwarebeheer is veilig om te installeren.

   Ik was ook verbaasd dat Netflix gewoon werkte in Chrome, maar wel blij. Ik heb ook een Chromecast en kan vanuit Google Chrome netflix doorsturen (eigenlijk alles wat in mijn browser staat) naar de tv (ideaal hoor). Dit kan ook vanaf je smartphone of tablet (ipad of android). De chromecast is een leuk apparaatje voor 35 euro.

 4. john zegt:

  Wanneer ik dit doe en mij aanmeld bij netflix wordt elke video stevast vooraf gegaan door de melding dat ik microsoft silverlight dien te installeren. Dit is een .exe! draait hooguit onder wine…

 5. krijg dit
  Pakketlijsten worden ingelezen… Klaar
  Pakketlijsten worden ingelezen… Klaar
  Boom van vereisten wordt opgebouwd
  De statusinformatie wordt gelezen… Klaar
  E: Kan pakket netflix-desktop niet vinden

  • Karel zegt:

   Ik zal vanavond even nakijken wat er bij mij gebeurd. Heb net van het weekend een Netflix account gemaakt. Let wel op dat je Google Chrome gebruikt of de laatste Firefox versie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s