Conky systeem info

conky mintZou u ook zo’n mooie systeem informatie willen hebben op uw bureaublad ? Dat kan met het programma Conky. Conky is een programma wat uw systeeminformatie uitleest en kan op vele manieren getoond worden op uw bureaublad. Ik heb een heel mooi script gevonden en laat in de volgende stappen zien hoe u dit ook op uw bureaublad kan zetten.

De eerste stap is uiteraard het programma Conky installeren. Ik ga ervan uit dat u dat wel weet hoe dat moet (sudo apt-get install conky).

Stap 1:

Download het volgende zip bestand en pak dit uit.

Stap 2:

Maak de volgende twee (verborgen) mappen aan met de naam “.conky” en “.lua met daarin een submap scripts”. Let op dat u de punt ervoor niet vergeet. De toevoeging van de punt geeft aan dat het verborgen.

Stap 3:

Kopieer de afbeelding ‘linux-mint1-300x300a.png’ naar de map ‘.conky’. Zie je die map niet ? Dan moet je even op ‘ctrl+h’ drukken om de verborgen mappen zichtbaar te maken. Je kunt dit ook via ‘beeld – verborgen bestanden tonen’ en dan aanvinken. Kopieer daarna het bestand ‘clock_rings’ naar de map ‘.lua/scripts’. En kopieer als laatste het bestand ‘.conkyrc’ naar de persoonlijke home map (dus waar alle andere persoonlijke mappen ook onder staan zoals documenten, muziek, video etc). Je zult zien dat er nog meer verbogen bestanden aanwezig zijn.

Stap 4:

Om te testen of het werkt opent u het terminal venster en typt u ‘conky’ in. Als het goed is start nu conky script op. In het terminal venster blijven de regels voorbij gaan en doormiddel van ctrl+c stopt u dit proces.

Stap 5:

Om nu Conky elke keer mee op te laten starten opent u ‘opstarttoepassingen’ (tip: zoek in het snelvenster op opstarten) en voegt u conky toe.

opstarttoepassingenZoals u ziet heb ik hem hier al toegevoegd maar u moet dit nog doen.

toevoegenVoorbeeld hoe ik het ingevuld heb. Nu start conky op elke keer als u uw computer aan zet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s