Het installeren van software in Linux Mint 13

Het installeren van software in Linux Mint is veel gemakkelijker dan in Windows. Mensen die een Android telefoon of tablet hebben weten al hoe gemakkelijk de zogenaamde market (nu play store) is. Vanuit daar heeft u een prachtig overzicht en kunt u alles installeren. Linux Mint heeft een softwarebeheer programma wat hetzelfde werkt. Daarin kunt u op categorieën zoeken of gewoon handmatig zoeken (als u de naam al weet).

In het volgende filmpje kunt u zien hoe ik een soort ‘buttonbar’ installeer die mensen wellicht kennen van de Mac. In deze ‘buttonbar’ kunt u ook favoriete programma’s (eigenlijk zijn het snel starters of wel snelkoppelingen) in zetten. Het programma heet ‘Docky’ en u kunt zien hoe gemakkelijk het is om dit te installeren.

Filmpje over softwarebeheer.

Wat in Android ‘play store’ niet mogelijk is het verwijderen van software (dat zit op een andere plek). In Linux Mint kan dit dus wel. Bent u niet tevreden over een programma en wil dit niet meer op uw computer ? Dan zoekt u dit snel op door de naam van het programma in te typen. Weet u het niet meer ? Doorloop dan door de diverse categorieën en u herkent het aan een groene vinkje wat inhoud dat het geïnstalleerd is.

Er zijn nog meer mogelijkheden om te kunnen installeren binnen Linux Mint, maar daar komen we later op terug.

Hieronder nog een filmpje met wat meer voorbeelden hoe ik programma’s installeer op mijn computer via softwarebeheer.

 

Advertenties

56 reacties op Het installeren van software in Linux Mint 13

 1. leon zegt:

  Hallo.
  Ik kan in het softwarebeheer programma we progs zoeken maar niet installeren. Ik ben aangelogd als beheerder en in moet ook bij het starten van software het wachtwoord invoeren. Enig idee wat iok fout doe?

 2. Paul zegt:

  Heb AVG geïnstalleerd ,het programma is echter niet op te roepen met sw-beheer.Draaiend bolletje ,maar verder niets.Verder valt me op dat mijn comp(2 GIG) constant aan het loeien is vandaag.
  Hoe kun je nu een scan plannen of de scan resultaten bekijken,of zien dat je scan werkt?.Vaak loopt softwarebeheer ook gewoon vast

  • Karel zegt:

   Sorry, ik heb nog nooit een antivirus programma gebruikt onder Linux. Dat je computer druk bezig is lijkt me wel logisch gezien de antivirus. Heb je ook je swapneiging omlaag gebracht ? (zie afwerk lijstje).
   Ik heb geen idee of de software een snelkoppeling gemaakt heeft. Maar ik kan je wel een berichtje laten lezen waar alles zich bevind in Linux. Dan kun je daar zoeken (via nautilus = verkenner).

   Succes met het vinden.

   • Paul zegt:

    Heb nu de lijst van geïnstalleerde software gevonden .Het hele AVG staat er niet bij ondanks installatie gisteren .Dus hij is niet geïnstalleerd.Vreemd .En is ook niet uit de softwarelijst van Linux te downloaden terwijl hij er wel tussen staat.Dit werkt toch allemaal wat minder vind ik.

   • Karel zegt:

    Bij mij staat AVG ook niet in de lijst van softwarebeheer. Dat komt omdat het ook geen standaard programma is van Ubuntu of Mint. Je hebt AVG waarschijnlijk via een ‘deb’ bestand geïnstalleerd (zoals ik al eerder schreef heb ik er geen ervaring mee). Maar ik ben ook niet de beroerdste en heb voor jou deze YouTube filmpje gevonden hoe het allemaal werkt (installeren en scannen). Google doet wonderen !!

    Succes !

 3. Paul zegt:

  Is zoń programma niet gewoon in een balk of bureaublad te plaatsen?

 4. Paul zegt:

  Nou Karel ,bedankt voor het filmpje ,maar daar begrijp ik niets van ….Zeer omslachtig dit installeren.
  Die man op het filmpje is totaal onverstaanbaar .
  Krijg nu zowat heimwee naar MS.Wat verschrikkelijk veel handelingen.Gaat me nooit lukken.
  AVG staat overigens gewoon in de softwarebeheermapals te installeren Mint software.Hij opent echter niet ,het zoekballetje blijft maar draaien.
  Er moet toch een eenvoudige mogelijkheid zijn om simpel een scanner opdracht te kunnen geven om te scannen en hem te downloaden en ergens te plaatsen?

  • Karel zegt:

   Wat die meneer eigenlijk doet is op zich al niet verstandig, namelijk een ‘deb’ bestand installeren die niet uit de standaard software bronnen komt. Je weet niet wat ze nog meer erin stoppen (reclame, malware), hoewel dit bij AVG onwaarschijnlijk is. Daarna zie je dat de werking niet af is gestemd op Linux wat al aangeeft dat het eigenlijk onnodig is of gewoon door weinig mensen word gesteund.
   De scan commando zijn (vanuit de terminal):
   ——————————–
   sudo avgscan ~/
   ——————————–
   NOTE:- to scan specific folder just replace ~/ with the folder path

   same to scan external drive

   to update avg
   ——————————-
   sudo avgupdate

   Je doet een hoop moeite voor een programma wat je eigenlijk niet eens nodig hebt (antivirus). Dat je daar zelf nog niet van overtuigd ben kan ik niets aan doen. Maar vraag een gemiddelde Linux gebruiker of hij antivirus gebruikt, en ze zullen allemaal zeggen ‘nee, behalve als je een server draait’.
   Mocht het allemaal niet lukken dan kun je altijd terug gaan naar MS waar je wel AVG nodig hebt. Even goede vrienden hoor. Ik ga ook niet meer moeite steken in het AVG gebeuren. Heb je andere Linux vragen wil ik ze best beantwoorden.

   Groeten van Karel,

   • rob zegt:

    nou,nou,karel,wel een beetje kort door de bocht; een beetje kritiek en je hangt in de gordijnen; linux is niet makkelijker dan ms, en zeker downloaden niet..

   • Karel zegt:

    Wat voor een kritiek heb ik dan volgens jou Rob ? En ik hang echt niet zo gauw in de gordijnen (is beter van niet) ha ha. Zoals ik het terug lees ging dit bericht over AVG antivirus wat niet standaard in de softwarebronnen zit en dus anders (lastiger !?) is om te installeren. Het blijft soms lastig hoe mensen mijn berichten lezen (je hebt geen non verbale communicatie).
    Wat ik mensen probeer wijs te maken is dat ze moeten (als je tenminste met Linux wil werken) ont-Windows-en. Dus niet denken en doen alsof je met Windows werkt. Dat is best lastig als je jarenlang dat gewend bent.
    Of software installeren makkelijker is dan in Windows moet iedereen voor zich weten. Ik ben ervan overtuigd dat het wel gemakkelijker is. Net als in IOS & Android wordt er gebruikt gemaakt van een software centrum (app store & playstore). Sterker nog, in Windows 8 zit nu ook een ‘store’ wat dus precies hetzelfde werkt. Wil je een programma wat niet standaard in de winkel (store) zit, dan zul je zelf aan de slag moeten gaan (zoeken en downloaden en installeren etc).

    Of Linux moeilijk is vergeleken met Windows vind ik lastig in te schatten. Voor mij zijn ze allebei goed beheersbaar (ik weet hoe ik ermee moet werken), maar voor leken is dit een ander verhaal. In beide gevallen is er eenvoudig mee te werken mits het goed is geconfigureerd (maar dat lijkt me logisch).

    Om een lang verhaal kort te maken, ik probeer mensen te helpen die graag de overstap naar Linux willen maken (met wat voor een reden dan ook). Dat dit niet zonder slag of stoot gaat begrijp ik ook wel. De meeste mensen moeten zoals ik dat noem ‘niet Windows denken’ ofwel ont-Windows-en. Dit betekend niet dat ze geen Windows meer mogen gebruiken natuurlijk.

 5. Paul zegt:

  Karel ,ik houd die Mint er lekker op hoor !
  Straks als XP eruit is gaan die AV fabrikanten heus wel zorgen dat er iets werkbaars wordt geregeld voor Linux voor de gewone man.Die gratis en zeer goed geteste AV-scanners zijn altijd goede PR voor de betaalde versies geweest.

  Nog een klein vraagje dan ,wat doet die AVG in de aangeboden softwarebeheermap dan bij mij ?
  Is dit denk je dan ook zo´n lastig deb- installatiegeval, hij is niet te openen (althans niet door mij ;)))

  Bedankt voor alle hulp ,verder bevalt dat Mint me geweldig hoor….

  • Karel zegt:

   Ik heb geen idee waarom hij bij jou te zien is. Ik heb net nog op 2 verschillende mint installaties gezocht op ‘avg’ maar krijg geen juiste resultaten. Een ‘deb’ (staat voor debian, wat de grote broer van Ubuntu en dus ook Mint is) en is vergelijkbaar met een ‘exe’ bestand in Windows.

   Groeten van Karel,

 6. Jack zegt:

  Beste Karel,

  Ik ben van plan WindowsXP te vervangen voor Linux mint. Ik heb aan mijn computer twee beeldschermen hangen.Is dit ook mogelijk in Linux?

  • Karel zegt:

   Is zeker mogelijk. Is ook wel afhankelijk welke video kaart erin zit.
   Zoek er maar eens op YouTube op, dan zul je zien dat het zeker mogelijk is.

   Groeten van Karel,

 7. Charles Schuite zegt:

  Ik heb Linux Mint 13 geinstalleerd maar ik kan geen software installeren via softwarebeheer. Als ik een programma heb uitgekozen en ik druk op de knop installeren gebeurt er niets meer dus ik krijg ook niet het verzoek om mijn wachtwoord in te tikken. Weet u misschien de oorzaak?

  • Karel zegt:

   Je doet eigenlijk niets fout ! Heb je wel internet verbinding ? Anders gaat het niet lukken.

   • Charles Schuite zegt:

    Zo dom ben ik ook weer niet. Internetverbinding was o.k. maar software installeren lukte niet. Ben daarom maar weer overgestapt naar Xubuntu dat probleemloos funtioneert. Misschien toch een fout in Mint 13? Ik blijf een enthousiaste Linux-fan hoor!

  • pga zegt:

   En als je het probeert via ´systeem´ gevolgd door ´synaptic pakketbeheer´ en kiest daar het gewenste programma(intypen en zoeken)?

 8. Karel zegt:

  Mee eens over synaptic maar let op, niet alle versies van mint hebben standaard synaptic pakketbeheerder geïnstalleerd (Mint 13 xfce wel). Synaptic is de oude manier van software installeren.

 9. Koen zegt:

  Ik zou graag Linux Mint Xfce in onze basisscholen gebruiken, installatie verloopt prima en alles werkt naar behoren. Wij werken echter met google apps for education en het enige wat we echt missen is Google drive integratie en Google calendar sync.
  Heb jij manieren om die te integreren in Mint Xfce?
  zelf heb ik deze gevonden voor Gdrive maar blijkt niet te werken met Xfce:
  http://www.unixmen.com/grive-unofficial-open-source-linux-client-google-drive/
  voor Google Calendar had ik deze maar werkt ook niet in Xfce:
  http://ubuntuhandbook.org/index.php/2013/08/install-google-calendar-in-ubuntu-13-04-12-04-12-10-linux-mint/

  • Karel zegt:

   Misschien is http://www.edubuntu.org/ wat voor jullie ? Maar ik denk dat je daar al wel aan gedacht hebt.
   Anders is Jolicloud wat ? Is wel alles in de webbrowser (ook Google apps).

   • Koen zegt:

    Ik ken edubuntu maar zit met verouderde hardware (P4, 1GB ram, 40GB) en een vrij conservatief gebruikerspubliek 😉 vandaar dat ik iets licht zoek dat visueel zo dicht mogelijk bij die XP aanleunt. Google apps kan ik uiteraard ook in firefox gebruiken maar wil die ook offline kunnen gebruiken vandaar dat ik sync oplossingen zoek, jammer dat dit niet lukt met Xfce.

   • Karel zegt:

    Ik heb geen idee of je in de buurt van Tilburg woont (ik helaas niet) maar daar zijn ze actief met een linux en onderwijs. http://www.linuxflavourz.nl/Workshops.html
    Ik heb het op mijn verlanglijstje staan om er een keertje naar toe te gaan.

    Groeten van Karel,

 10. Marc zegt:

  Hey,
  Ben Linux-nieuweling, ben in de ontdekkingsfase.
  Ik heb ‘Open Movie Editor’ gedownload, vindt het wel terug maar krijg het niet geïnstalleerd …
  Iemand een tipje om de donkere sluier te lichten ?
  Dank.

 11. marc zegt:

  Hey Karel,
  Ik heb Mint13 geïnstalleerd (werkt prima trouwens).
  Het gedownloade bestand terugvinden is geen probleem, het installeren is wèl een probleem.
  Of zie ik het verkeerd ?

  • Karel zegt:

   Wat je gedownload hebt is een tar.gz bestand en dat zul je moeten uitpakken en zelf op de juiste plekken neerzetten. Niet de gemakkelijkste manier voor een beginneling. Probeer eens openshot vanuit softwarebheer te installeren, dat is nagenoeg hetzelfde programma. Voor de huis tuin en keuken video bewerk dingen voldoet hij prima.

   Neus eerst een rond in het softwarebeheer programma voordat je dingen overal en nergens vandaan haalt. Dit is overigens heel normaal bij nieuwelingen. Je hoeft niet meer het internet af te struinen of vage cd’ en dvd’s om aan je software te komen. Alles is gratis en zeer gemakkelijk te installeren. Vergelijk het maar met Android en IOS, die hebben ook een softwarepakket programma (Google play & Appstore). Allemaal dezelfde manier, alleen in Windows is het zo omslachtig.

 12. marc zegt:

  Fijn dat je me zo’n uitleg geeft, waarvoor alvast dank.
  ‘Openshot’ opgezocht en proberen te installeren, vraagt echter een passwoord.
  Ik gaf passwoord in dat ik bij installatie van Mint heb aangemaakt.
  Hij downloadde tot 16% en dan niets meer.
  Terug geprobeerd, idem dito en na een tijdje kadertje weg (was even van m’n plaats en heb dus niet gezien wat ie deed).
  Ben dan gaan zoeken of in Openshot ergens terugvond … nergens te vinden.

 13. Marc zegt:

  Inderdaad, klopt wat je schrijft, Karel.
  Ondertussen is het gelukt.
  Je tip aangaande Android heeft me flink op weg geholpen.
  Je moet inderdaad een ‘klik’ maken in je denken.
  Voor de rest is het nog wat zoeken maar dat kan ook een verrijking zijn 🙂
  Bedankt alleszins voor de hulp !
  Groetjes van een (stilaan) Mint-Lover.

 14. Kurt zegt:

  Hoi Karel,
  draai nu al een poos op linux mint 13 xfce en ben er heel tevreden over.
  onlangs heb ik clamtk geïnstalleerrd werkt wel maar ik krijg steeds de melding dat er een nieuwe GUI-versie beschikbaar is weet u misschien hoe ik deze kan updaten via het terminal venster?

  De meldingen die ik aankreeg waren van google chrome dus heb ik die verwijderd en als tweede browser Opera geïnstalleerd en het probleem was opgelost.
  Gisteren heb ik netflix toegevoegd waardoor er ook enkele wine programma’s geînstalleerd werden en nu krijg ik steeds meldingen ivm wine dus heb ik deze voorlopig maar in quarantaine gezet daar ik niet weet hoe ik netflix moet verwijderen via de terminal.

  • Karel zegt:

   Netflix werkt het beste met Google Chrome ! Dus niet via wine etc. Gewoon downloaden vanaf Google en je krijgt dan een ‘deb’ bestand aangeboden.
   Clamtk virus scanner gebruik ik niet dus daar kan ik je niet mee helpen. Ik ben niet zo van de antivirus voor Linux ondanks ik weet dat het niet 100 % veilig is (geen enkel OS systeem is dat). Maar voor thuis gebruik is het ruim voldoende. Om een voorbeeld te geven: op het ubuntu forum is nog nooit een melding geweest van iemand die besmet is geraakt in Linux Ubuntu. Daar zitten veel mensen bij en bestaat al heel lang. Geen garantie natuurlijk, maar wel een mooi gegeven.

   Antivirus voor Linux zou je kunnen gebruiken om te voorkomen dat Windows gebruikers besmet (kunnen) raken via jouw Ubuntu/Mint machine (als door geef luik).

   • Kurt zegt:

    bedankt Karel, zal google chrome opnieuw installeren. Zoals Paul in volgende reactie zegt krijg ik steeds PUA meldingen op clamtk verder ben ik inderdaad nog niets tegengekomen maar ik wist niet dat je die PUA meldingen gewoon kon negeren.

  • Paul zegt:

   ClamTK heb ik er ook op staan ,ook steeds dat GUI verhaal ,hoe je het moet updaten ben ik ook niet achter gekomen ,de normale virusupdates gaan wel OK steeds,dat lijkt me het belangrijkste.Als je hem laat scannen vindt hij altijd van alles ,maar overal staat dan PUA(posible unwanted programmes,dus programma’s waar hij de herkomst niet weet,is meestal door je zelf geïnstalleerd ,kan geen kwaad),kwaadaardig spul heb ik nog nooit gevonden.
   Een prachtige scanner is deze:
   https://www.comodo.com/home/internet-security/antivirus-for-linux.php
   Mooie interface ,scans plannen instelbaar,en vindt geen ´PUA´,dus elke scan is blanco ,weinig beestjes dus(al zijn het dan Windowsbeestjes als ie al wat zou vinden).
   Een nadeel vond ik wel ,het updaten vergt blijkbaar erg veel vermogen bij lichte computers ,512 MB comp bevriezen compleet.
   1Gig computers is het minder storend ,tijdens het internetten bevriest hij dan een minuutje of zo tijdens het updaten.
   Je kan dan de aut. update uitschakelen onder voorkeuren ,en hem dan zo nu en dan handmatig updaten als het je uitkomt.Dan heb je dit probleempje niet.
   Is altijd nog werkzamer op de laatste manier als met een clamtk,want die beschermt helemaal niet aktief,alleen on demand(dus als je hem zelf aanzet).Dus die vangt alleen achteraf malware.
   De Comodo scant alles bij binnenkomst meteen ,al naar gelang je hem instelt.
   Misschien heb je er wat aan.

  • Paul zegt:

   GUI (Graphical User Interface) lijkt me niet het meest essentiële overigens voor je bescherming . Ben er ook wel eens achterheen geweest,maar het vergt blijkbaar zoveel werk dat ik maar van afzag,zie hieronder
   http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/how-to-update-%27clamtk%27-anti-virus-900566/

   • Kurt zegt:

    Bedank voor al dat goed advies Paul. Ik en computers gaan eigenlijk niet zo goed samen en zeker niet als het om programmeren gaat. Mijn haast antieke PC voldoet inderdaad niet voor comodo, heb het zelf mogen ondervinden want ik had die geïnstalleerd voor ClamTK.

 15. Paul zegt:

  Ja ,t’is jammer want het is een mooie scanner.
  We zijn trouwens niet de enige roependen mbt dat GUI…
  https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=62783.0

  • Kurt zegt:

   Comodo is inderdaad een zeer effectieve scanner dat heb ik op xp mogen ondervinden. Ik zal toch eindelijk een een nieuwe PC aanschaffen, nu bezit ik een Dell optiplix 170L het voordeel van Dell is dat deze prima geschikt zijn voor Linux. Het nadeel is dat ik hier in België nog geen winkel gevonden heb die Dell verkoopt.

 16. Kurt zegt:

  hoi Karel, hoe kan ik een tar.gz bestand omzetten naar een deb bestand of het tar.gz bestand installeren?

  • Karel zegt:

   Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar toen ik erop zocht met Google kwamen er genoeg resultaten tevoorschijn. Het is niet gebruikelijk maar wel mogelijk. Zeker niet standaard ! Wat wil je eigenlijk doen als ik vragen mag ?

 17. Kurt zegt:

  Het was voor een update van ClamTK daar de GUI-versie niet vanzelf update, ClamTK heeft toch 2 trojans gevonden.

  • Paul zegt:

   Je bedoelt nadat je de GUI had geupdate?Want dat laatste lukt me nog steeds niet.

   • Kurt zegt:

    Neen Paul, dat is nog met de oude GUI-versie, via de side van clamtk heb ik na een poos zoeken verscheidene updates gevonden met beb bestanden (die zijn heel makkelijk te installeren) tijdens het laden van het nieuwe bestand kwam er op de Gdebi pakketinstalleerder de waarschuwing dat clamtk met de oude versie waarschijnlijk beter zou werken op mijn pc-systeem (linux mint 13 xfce) ik negeerde dit waarnaa ClamTK niet meer werkte, ook niet na heropstart van mijn pc dus heb ik de oude versie maar weer geïnstalleerd.

  • Paul zegt:

   Clam had zei je ´ 2 trojans gevonden´
   Hoe werd dat weergegeven in Clam,ben ik wel benieuwd naar .Niet als PUA neem ik aan?

   • Kurt zegt:

    Neen, er stond duidelijk bij vermeld dat het trojans waren. /wineprefixes/opera/drive_c/Program Files/Opera/gstreamer/plugin/gstautodetect.dll Win.Trojan.Ramnit-2977
    Het viel wel op dat het 2x in Wine was, in linux had opera en google chrome geen trojans en sinds ik na de meldingen Wine onmiddelijk verwijderd heb kreeg ik ook geen meldingen meer van trojans.

 18. Paul zegt:

  Ah Wine plugin gebeuren,dus dus als ik het goed begrijp weer een cadeautje van microsoft ;).
  Heb Wine er ook op zitten ,nog geen trojan gezien.
  Of een trojan als hij in Wine zit ook kwaad kan in je Linuxsysteem ,wet ik eigenlijk niet,misschien weet Karel dat?

 19. Paul zegt:

  Zo bezien is een direct actieve scanner als Comodo dan toch weer beter.Die houdt mogelijk preventief de Windowsvirussen tegen..
  Trouwens mijn andere bericht nog gezien waarin je trojan als vals positief worden gemeld?

 20. Nico Zonneveld zegt:

  Excuus, mijn vraag hoort hier thuis:

  hoi Karel,
  Onlangs Mint Maya geinstalleerd. Met software downloaden/installeren ging iets mis. Ik volgde de werkwijze van het tweede filmpje. Klikte eerst Dropbox aan, vervolgens Docky. Toen gebeurde er een poos niets, de zaak Dropbox was voor 91 % geklaard, aldus een melding – daarop bleef het staan. Toen heb ik na 10 minuten het afgebroken (end proces now). Nu kan ik geen software meer installeren (bij iets nieuws start de installatie, maar loopt vast na 12 %).. Bij Synactip Package Manager krijg ik de melding dat ik handmatig iets moet doen – ik veronderstel dus in Terminal. Er staat:
  E: dpkg was interrupted, you must manually run ‘dpkg –configure -a’ te correct the problem.
  E; _cache->open() faild, please report.

  Als ik dat doe, begint de download voor Dropbox opnieuw, tot 100 % en dan gebeurt er niets meer, krijg geen prompt ofzo terug.

  En SoftwareManager zegt dat Dropbox is geinstalleerd (wat volgens mij niet klopt, is niet voltood). Als ik daar kies voor Uninstall, dan loopt het ook weer vast.

  Ik heb:
  Core™2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz × 2
  met 960 MB geheugen en ruim 130 GB vrij
  SWAP neiging alwel bijgesteld naar 10.

  Wat kan ik doen?

  • Karel zegt:

   Nico, vervelend dat zoiets gebeurd na het updaten. Ik weet alleen niet of je van een andere versie komt of dat het gewoon na een normale update is gekomen.
   De foutmelding is duidelijk een onderbroken update actie. Misschien kun je proberen met wat opruim commando’s.

   sudo apt-get autoclean
   sudo apt-get autoremove

   Daarna update beheer weer starten en kijken wat er gebeurd.

   Succes.

   • Nico Zonneveld zegt:

    ha Karel,
    Het is bij mij geen update maar een fresh start, na XP. Je beide suggesties geven dezelfde reactie in de shell, precies wat ik eerder kreeg:
    E: dpkg was interrupted, you must manually run ‘sudo dpkg –configure -a’ te correct the problem.
    In welke directory staan de programma’s? Misschien kan ik daar een aangemaakte dropbox-folder met inhoud proberen te verwijderen?

   • Karel zegt:

    Ik weet niet of dat gaat werken (dropbox map verwijderen) maar je kan het proberen. Verwijderen van programma’s doe je normaal via softwarebeheer of synaptec.
    Als update problemen blijft geven zou ik nadenken om een herinstallatie te doen. Is vaak sneller dan uren zoeken naar een oplossing (wel afhankelijk hoeveel programma’s je al hebt geïnstalleerd).

    Succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s