Het mint menu bewerken !

Linux Mint heeft al jaren een eigen (start) menu ontwikkeld die erg gemakkelijk aan te passen is. Aan de linkerkant zit een favorieten balk (verticaal) waar u favoriete of veel gebruikte programma’s kunt plaatsen of weer verwijderen. Een favoriet kunt u eenvoudig toevoegen of verwijderen. In het video voorbeeld ga ik het icoon van X-chat IRC (groen) verwijderen en vervangen door gThumb (een foto bewerk programma). Hoe dit gaat ziet u in het volgende filmpje.

Film over hoe u het Mint menu kunt bewerken.

  • Tip: Het menu wat tevoorschijn komt tijdens de uitleg krijgt u door op de rechtermuisknop te klikken (probeer het maar eens).

Op deze manier kunt u dus alles aanpassen naar wens. Misschien heeft u ook wel gezien dat er ook een optie tussen zat om een programma op het paneel te zetten. Dat is de balk naast ‘Menu’ onderin. Ook hier staan standaard al programma’s (Firefox internet browser, terminal, nautilus bestand beheerder). Het weg halen gaat simpel door rechtermuisknop op het icoon en verwijderen te klikken.

Succes met het aanpassen van het menu.

Advertenties

4 reacties op Het mint menu bewerken !

  1. julier1942 zegt:

    Als er niets gezegd wordt in de film is het verhaal zeer onduidelijk en niet te volgen

  2. Ludwig vd Hove zegt:

    Karel, bedankt voor het filmpje. Mijn menu ziet er anders uit dan dat van jouw, bij mij klapt her vervolgmenu open middels pijltjes en niet zo mooi en handig als hetgeen ik in het filmpje zie. Heb je een idee waarom dit afwijkt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s