Winmail.dat bijlage in Thunderbird

Het standaard email programma in Linux Mint is Thunderbird. In Windows gebruiken veel mensen Microsoft Outlook. Indien je met Thunderbird een email ontvangt met hierbij een bijlage genaamd winmail.dat dan is deze mail waarschijnlijk verzonden door iemand die gebruik maakt van Microsoft Outlook met Rich Text Format (afgekort RTF) als indeling van het bericht.

winmail.datOm dit bericht correct te ontvangen zal de verzender van dit bericht de indeling van het bericht aan moeten passen naar ‘Plain text’ of ‘html’ indeling. Helaas weten Windows-gebruikers vaak niet van dit probleem en/of waardoor het veroorzaakt wordt. Laat staan dat ze weten hoe men de indeling van de berichten kan aanpassen. Voor Thunderbird-gebruikers is er daarom de plug-in LookOut 1.2.13.

LookOut is een plug-in die het mogelijk maakt om Thunderbird te laten communiceren met Microsofts mail en ingekapselde bijlagen die in een TNEF gecodeerd attachment (a.k.a. winmail.dat) staan. LookOut heeft een volledige MAPI-decoder en de mogelijkheid om een aantal van die eigenschappen te kunnen omzetten naar iCalendar (.ics) en vCard (.vcf) formaten. Als optie kunnen alle MAPI eigenschappen binnen een e-mail worden bekeken, zodat andere soorten informatie kunnen worden ontcijferd.

Installeren in Thunderbird:

  1. Download het bestand en sla het op op uw harde schijf.
  2. Open Add-ons in het menu Extra in Mozilla Thunderbird.
  3. Selecteer via de knop Opties naast het zoekveld “Add-on installeren via bestand…” en lokaliseer (bladeren door de mappen) de gedownloade add-on.

Daarna herstart je Thunderbird en ga je weer naar Extra en dan naar add-ons. Op het tabblad Extensies vind je de tool terug. Klik daarna op Voorkeuren en vink daar alles aan.

Meer informatie over deze plug-in kan je hier lezen:

https://addons.mozilla.org/nl/thunderbird/addon/lookout/

Bron: Stukje eigen tekst, Steunpunt Almere en het NL Ubuntu forum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s