Wat is Linux Mint ?

Linux Mint is een snel, slank, veilig en gratis besturingssysteem voor uw computer. Het is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft alle software aan boord om te kunnen surfen op het web, mailen, kantoorwerkzaamheden te verrichten of multi-media te aanschouwen (en te bewerken).

Linux Mint is één van de verrassingen van het jaar. Aanvankelijk gelanceerd als een variant van Ubuntu met geïntegreerde media codecs is het nu ontwikkeld tot één van de meest gebruiksvriendelijke distributies op de markt – compleet met een andere desktop en menu’s, een aantal unieke configuratietools, een webgebaseerde pakketinstallatie-interface en een aantal verschillende edities.

Linux Mint is gestart door Clement Lefebvre en is nu een van de snelst groeiende distributies op de markt. Enkele redenen voor het succes van Linux Mint zijn:

  • Het is één van de distributies die het sterkst door zijn gemeenschap gedragen wordt. Je kan bijvoorbeeld vandaag op het forum een idee posten en dat reeds volgende week in de ‘current’ release zien verschijnen. Dat heeft natuurlijk voor- en nadelen als je het vergelijkt met distributies die via een ‘roadmap’ principe werken en/of op vaste tijdstippen een release aanbieden, maar het laat de ontwikkelaars toe snel te reageren, nieuwe zaken te implementeren waardoor de hele Linux Mint-ervaring zowel voor de ontwikkelaars als de gebruikers enorm spannend is.
  • Het is een distributie die op Debian gebaseerd is. Hierdoor is Linux Mint zeer stabiel en kan het een enorm aantal softwarepakketten aanbieden.
  • Het is volledig compatibel met en maakt gebruik van Ubuntu softwarebronnen. Hierdoor krijgen Linux Mint-gebruikers toegang tot een enorme hoeveelheid pakketten en software.
  • Het komt met veel verbeteringen aan de desktop waardoor het intuïtief is om ermee te werken.
  • Er wordt enorme nadruk gelegd om alles ‘Out Of The Box’ te laten werken: Wifi, videodrivers, multimediaondersteuning, schermresolutie…

Linux Mint uitproberen voordat u het installeert.

Nog voordat u gaat installeren kunt u Linux mint uitproberen zonder dat er een byte geïnstalleerd wordt op je pc of laptop. We noemen dat de live mode. Alle programma’s worden in het interne geheugen geladen en niet op uw harde schijf. Deze live mode wordt ook vaak gebruikt om foto’s en documenten veilig te stellen van een harde schijf (bijvoorbeeld als Windows weer eens is gecrasht en niet meer wil opstarten).

Om gebruik te kunnen maken van de live mode moet u uw pc instellen dat tijdens het opstarten van de computer eerst gekeken wordt naar uw cd of dvd (of USB als u Linux mint op een USB stick heeft staan) speler. Dit moet u in de Bios veranderen. Hoe dit moet is afhankelijk van uw computer. Klik hier om een voorbeeld te bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s