Waarom overstappen naar Linux Mint ?

 1. Omdat Linux Mint gratis is. U heeft alleen een lege dvd nodig. En als u een lege USB stick (min 1 gigabyte) heeft, kost het u helemaal niets.
 2. Een groot voordeel van Linux ten opzichte van Windows is de beveiliging. Er zijn zeer weinig virussen of andere vormen van malware die draaien op Linux. En die er zijn vereisen een bepaalde vorm van tussenkomst van de gebruiker voordat ze iets kunnen doen, zodat ze een veel mindere bedreiging vormen dan hun Windows-tegenhangers.
 3. Het vinden van software voor Windows gaat meestal gepaard met zoeken. Vervolgens moet je een bedrijf vertrouwen waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt en daarna moet je je computer helpen te bepalen waar het het programma moet installeren. In sommige gevallen kom je er pas na het downloaden achter dat je eerst andere, aanvullende software moet downloaden en installeren, vóórdat je verder kunt. Deze componenten moet je dan vaak ook weer opzoeken.
 4. In Linux daarentegen is de meeste “nuttige” software (office, productiviteit, communicatie, etc.) standaard beschikbaar in zogenaamde “repositories” (ook wel software-bronnen genoemd) in de vorm van “pakketten”. Deze bronnen worden bewaard op beveiligde servers en de pakketten worden grondig getest en geëvalueerd alvorens te worden toegevoegd aan de bronnen.
 5. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat er geen malware mee komt. Door het gebruik van dit model, hoeven applicaties niet zelf te controleren op updates op hun eigen websites. Evenmin hoeven ze voor dit doel diensten continu in de achtergrond hebben (geheugengebruik!), omdat het Linux-systeem dat voor u doet als het controleert voor zijn eigen updates. Hierdoor kan Linux met slechts één update-manager en één druk op de knop alle aanwezige software updaten.
Advertenties

4 reacties op Waarom overstappen naar Linux Mint ?

 1. Depestele zegt:

  Schitterende informatie die eerlijk en neutraal (niet-commercieel) is.
  Eenvoudige uitleg die ook voor niet zo computergezinden verstaanbaar is.
  Zo moesten er meer zijn…. !
  L. D.

 2. Hulp voor overstappers – Snelle vergelijking Windows en Linux
  Hier het resultaat van mijn ervaring gedurende vele jaren met Windows en Linux op verschillende computers: http://www.pc-makkelijk.nl/snellevergelijkingwindowslinux.html

 3. Kas zegt:

  Jaren geleden Linux Ubuntu ontdekt. Maar helaas veranderden ze het “start-menu”. Op zoek naar een andere versie kwam ik Linux mint mate tegen. Nu lopen alle computers hier er op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s