Waarom zou ik Linux gebruiken in plaats van Mac OSX ?

In tegenstelling tot een Linux- of Windows-pc, kun je niet gemakkelijk een computer samenstellen en Mac OSX er op installeren. Apple heeft veel liever dat je hun goedgekeurde hardware aanschaft “voor een echte Mac-ervaring”. Die ervaring kan erg duur zijn. Als u technisch onderlegd bent, kunt u met een aantal trucs proberen om Windows of Linux software te laten draaien op een Mac. Een beter alternatief is waarschijnlijk het uitvoeren van een Virtuele PC binnen het bureaublad van Mac OSX en daarin Windows of Linux te installeren.

Dus wat heeft het eigenlijk überhaupt voor zin om een Mac aan te schaffen?

Advertenties

7 reacties op Waarom zou ik Linux gebruiken in plaats van Mac OSX ?

 1. Michel zegt:

  Er is net zo relatief weinig software voor Linux als voor de Mac, een onzin argument. En als je toch een hoop geld hebt betaald voor een Mac ga je niet over op Linux, met een Windowscomputer weer wel. Aangezien die vaak goedkoper zijn is een stap naar Linux makkelijker, heb ik ook gedaan op een 5 jaar oude laptop.

  Linux erop en je kan nog jaren door.

 2. Erik zegt:

  Ik heb een Mac van eind 2009, die wat trager begint te worden. Ik overweeg om Linux erop te zetten. Ik vind de laptop van mijn vriendin ook weer leuk sinds ik daar Mint opgezet heb.

 3. Peter zegt:

  Ik heb op twee Imac’s Linux Mint gezet en die hebben een tweede leven gekregen. Mijn oudste mac was een IMac 17, het maximale OS X was snowleopard. Dit OS wordt al lang niet meer ondersteund. Met Linux Mint Xcfe 18.2 is ie weer up to date en wordt ondersteund tot 2021.

 4. Erik zegt:

  Na een poosje dubben heb ik op mijn iMac eind 2009 Linux Mint gezet. Ik heb deze handleiding erbij gebruikt: https://community.linuxmint.com/tutorial/view/1643
  Let daarbij ook op de post die ik op die pagina gedaan heb.
  Mac liep stukken beter onder Linux.
  Inmiddels heb ik de mac verkocht en heb ik een Thinkpad met Mint erop. Zeer tevreden.

 5. Erik zegt:

  Het waarom?
  Mijn iMac werd trager en ik moest alweer een nieuw OSX downloaden. Zou dat nog wel werken? Daarnaast baalde ik ervan dat ik geen foto’s meer van mijn iPhone op mijn iMac kon zetten. Ik werd gedwongen tot een nieuw besturingssysteem.
  Ik was er wel klaar mee en besloot om Mint op mijn iMac te zetten, wat erg makkelijk ging, op een kleinigheidje na. Zie link in -en- post hierboven.

  Ik mis maar drie dingen: updaten van de TomTom: doe ik nu in Windows, op de Mac had ik dual boot met Mac. IPhone foto’s overzetten: doe ik via een omleiding, en op mijn Mac ging dat toch al niet. En ik mis het conversie en brandprogramma XLD in Linux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s